Aktører

I år settes ”Eplene i Messehagen” opp for sjette gang med flere nye aktører. Forestillingen spilles foran gruvetårnet i Malm og premiere er 6. september. I tillegg til over 60 barn og unge, to kor, stort orkester og flere amatørskuespillere er disse med i årets produksjon:

bilde
Regi er det Paul-Ottar Haga som har. Paul-Ottar har lang fartstid med utendørsspel, oppvokst på Stiklestad som han er. Få i Norge har vel mer erfaring med denne teaterformen, både som skuespiller og regissør. Haga har vært fast ansatt på Det Norske Teatret siden 1990, og i fjor ble han nominert til «Heddaprisen» for beste mannlige hovedrolle i rollen som Edgar i «Dødsdansen» av August Strindberg. For mange barn vil han være kjent som«Blåfar» i julekalenderen «Jul i Blåfjell».

 

 

Cynthia Kai – Koreograf – Regissør Etter eksamen fra North Carolina School of the Arts har Cynthia arbeidet som scenekunstner i over 30 år. Hun har hatt en rekke oppdrag både på norske og internasjonale scener, hvor vi kan nevne Nasjonalteatret, Oslo Nye Teater, Chat Noir, Operaen i Gøteborg, Østgøta Teater i Norrkjøping, turné i USA og Kansas City Ballet. Cynthia har medvirket i mange musikaler Cabaret, Mary Poppins, West Side Story, Evita og Chicago for å nevne noen. Ved siden av dette har hun undervist profesjonelle klasser i Oslo for PRODA, Universitetet i Gøteborg, Musikkteaterhøyskolen, Balletakademiet i Gøteborg og ved Bårdar Akademiet i Oslo, og fra i år NSKI Høyskole i Oslo. Hun har jobbet som regissør for flere musikaler og skuespill siden 2013. Var produsent for danse kompaniet Subjazz 2015-17. Er Juryleder for Musikkteaterprisen 2016-18 Se mer info, cynthiakai.com

 

 

 

 Joakim Nätterqvist er en internasjonalt anerkjent skuespiller. Han er aktiv og har arbeidet profesjonelt i film-, teater- og TV gjennom 22 år. Han er kanskje best kjent for allmennheten for sin karakteristikk av Jan Guillous Tempelridderen «Arn».  Han har arbeidet og arbeider internasjonalt med film og TV, inkludert i Marokko, Canada, Russland, Skottland. Han har medvirket blant annet i «Elden» på Røros. Han har turnert med Riksteatern i Sverige, spilt på Stockholms Stadsteater og ulike private teatre.  Joakim har i over 8 år undervist og gjort workshops rundt om i Sverige i film og teaterskuespill, og er en av grunnleggerne av «Actors Studio» i Stokholm, hvor han underviser i skuespill.  Joakim arbeider også aktivt på Mäster Olofs- gården i Gamla stan, og har der ansvaret for Ateljén «Dörren». «Dörren», som i år ble tildelt Mandela prisen for sitt arbeide med integrasjon og arbeide med sårbare ungdommer. Joakim er også aktuell i Maria Wern og Megafilms prosjekt «Viking». Filmen spilles inn i Russland, og har premiere i desember 2016.

 

Eir Inderhaug er en av Norges største operastjerner. Nå kommer sopranen til Malm i rollen som Eleonore Stenersen, Kates mor. Eir har sunget på flere store operascener i Europa. For trøndere er hun kjent fra Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, der hun i flere sesonger spilte rollen som Gudrun.

 

 

 

 

Ståle Bjørnhaug spiller for tredje gang rollen som gamle Anton.  Ståle er skuespiller og sanger fra Verdal og debuterte på Nationaltheatret i 1963. I sin lange og innholdsrike karrière har han spilt ved flere av landets store scener, blant dem Den Nationale Scene, Den Norske Opera og Trøndelag Teater.

 

 

 

 

Britt Langlie fra Trondheim gjør comeback i rollen som den eldre Kate. Britt har lang fartstid som skuespiller og musikalartist og ble kjent for hele Norge i sin rolle som Josefine i  filmatiseringen av «Bør Børson jr.» Hun gjorde stor suksess som Edith Piaf i 1980. Hun har vært tilknyttet Det Norske Teatret i en årrekke. I vinter var hun å se på NRK i krimserien «Monster».

 

 

 

Andreas Ven Langø bor og jobber på/fra Kyrksæterøra. Han er stolt av å få være en del av gruveteateret. Han har BA i Teaterproduksjon og skuespillerfag fra Høgskolen i Nord-Trøndelag og BA i Teatervitenskap fra NTNU. Teaterroller: «Andreas Iversen» i Den blå tid i 2016 (og 2017). Produsent Nord-Trøndelag Teater, Teaterhuset Filuren og Syddjurs Egnsteater, «Jostein» i Spelet om Heilag Olav i 2010 og 2011.

 

 

 

Evy Kasseth Røsten fra Malm er den som i sin tid tok initiativet til å skape kjempesuksessen «Eplene i Messehagen». Hun har hatt ledende roller ved Trøndelag Teater og tidligere Nord-Trøndelag Teater og har spilt i flere norske spillefilmer, blant annet hadde hun en av hovedrollene i suksessen «Hawaii. Oslo». Våren 2018 turnerte hun i Trøndelag med monologforestillingen «Farfarfortellinger» som fikk svært gode kritikker. Evy har også deltatt i flere spel rundt om i Norge, blant dem «Elden» på Røros. I sommer spilte hun hovedrollen i spelet «Oda fra havet» på Mausundvær. Hun gjør nå comeback i rollen som Mildrid, Antons mor.

 

 

Vetle Røsten Granås har spilt teater og sunget siden han var liten gutt. Da han var ti år spilte han «Edna» i musikalen Hairspray, han har spilt «Myggen» i «Norge-Brasil» på Det Norske Teatret og har deltatt i flere produksjoner for teaterlaget i Verdal. I vinter vant 16-åringen Drømmestipendet for unge, lovende talenter. Dette er tredje gang Vetle er med i «Eplene i Messehagen» og endelig har drømmen hans om å spille hovedrollen som unge Anton gått i oppfyllelse.

 

 

 

Rebekka C. Opdal er fra Lillehammer med aner i Beitstad. 18-åringen vant tidligere Drømmestipendet fra Norsk Kulturskoleråd. Hun har sunget, danset og spilt teater siden hun var lita jente. Hun har gått på Pendelton School of Performing Arts i Manchester.