Aktører

I år settes ”Eplene i Messehagen” opp for sjette gang med flere nye aktører. Forestillingen spilles foran gruvetårnet i Malm og premiere er 6. september. I tillegg til over 60 barn og unge, to kor, stort orkester og flere amatørskuespillere er disse med i årets produksjon:

 

bildeRegi er det Paul-Ottar Haga som har. Paul-Ottar har lang fartstid med utendørsspel, oppvokst på Stiklestad som han er. Få i Norge har vel mer erfaring med denne teaterformen, både som skuespiller og regissør. Haga har vært fast ansatt på Det Norske Teatret siden 1990, og i fjor ble han nominert til «Heddaprisen» for beste mannlige hovedrolle i rollen som Edgar i «Dødsdansen» av August Strindberg. For mange barn vil han være kjent som«Blåfar» i julekalenderen «Jul i Blåfjell».
                                                                                                                                                                                                                  Ståle Bjørnhaug spiller for tredje gang rollen som gamle Anton.  Ståle er skuespiller og sanger fra Verdal og debuterte på Nationaltheatret i 1963. I sin lange og innholdsrike karriere har han spilt ved flere av landets store scener, blant dem Den Nationale Scene, Den Norske Opera og Trøndelag Teater.
Britt Langlie fra Trondheim gjør comeback i rollen som den eldre Kate. Britt har lang fartstid som skuespiller og musikalartist og ble kjent for hele Norge i sin rolle som Josefine i  filmatiseringen av «Bør Børson jr.» Hun gjorde stor suksess som Edith Piaf i 1980. Hun har vært tilknyttet Det Norske Teatret i en årrekke. I vinter var hun å se på NRK i krimserien «Monster».
Eir Inderhaug er en av Norges største operastjerner. Nå kommer sopranen til Malm i rollen som Eleonore Stenersen, Kates mor. Eir har sunget på flere store operascener i Europa. For trøndere er hun kjent fra Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, der hun i flere sesonger spilte rollen som Gudrun.
Evy Kasseth Røsten fra Malm er den som i sin tid tok initiativet til å skape kjempesuksessen «Eplene i Messehagen». Hun har hatt ledende roller ved Trøndelag Teater og tidligere Nord-Trøndelag Teater og har spilt i flere norske spillefilmer, blant annet hadde hun en av hovedrollene i suksessen «Hawaii. Oslo». Våren 2018 turnerte hun i Trøndelag med monologforestillingen «Farfarfortellinger» som fikk svært gode kritikker. Evy har også deltatt i flere spel rundt om i Norge, blant dem «Elden» på Røros. I sommer spilte hun hovedrollen i spelet «Oda fra havet» på Mausundvær. Hun gjør nå comeback i rollen som Mildrid, Antons mor.
Joakim Nätterquist er svensk og for mange kjent for hovedrollen i filmatiseringen av Jan Guillous trilogi om tempelridderen Arn. Han har spilt i flere svenske filmer og TV-serier og hatt mange store roller på Stockholms Stadsteater. Nå kommer han tilbake til Malm og spiller rollen som Walter Jönsson, Antons far, for andre gang.
Vetle Røsten Granås har spilt teater og sunget siden han var liten gutt. Da han var ti år spilte han «Edna» i musikalen Hairspray, han har spilt «Myggen» i «Norge-Brasil» på Det Norske Teatret og har deltatt i flere produksjoner for teaterlaget i Verdal. I vinter vant 16-åringen Drømmestipendet for unge, lovende talenter. Dette er tredje gang Vetle er med i «Eplene i Messehagen» og endelig har drømmen hans om å spille hovedrollen som unge Anton gått i oppfyllelse.
Rebekka Opdal Christiansen er fra Lillehammer med aner i Beitstad. 17-åringen vant i år Drømmestipendet fra Norsk Kulturskoleråd. Hun har sunget, danset og spilt teater siden hun var lita jente. Hun har gått på Pendelton School of Performing Arts i Manchester.