Aktører

«Eplene i Messehagen» 2020 – Årets forestilling er avlyst pga. situasjonen med Covid-19 men vi arbeider med å sette opp en streaming av forestillingen 2018. Følg med på nett.

I år skulle ”Eplene i Messehagen” settes opp for sjuende gang med flere nye aktører. Forestillingen spilles foran gruvetårnet i Malm og skulle ha hatt premiere 3. september 2020. I tillegg til over 60 barn og unge, to kor, stort orkester og flere amatørskuespillere skulle disse med i årets produksjon:

 Regi er det Joakim Nätterqvist som har. Joakim er en internasjonalt anerkjent skuespiller. Han er aktiv og har arbeidet profesjonelt i film-, teater- og TV gjennom 22 år. Han er kanskje best kjent for allmennheten for sin karakteristikk av Jan Guillous Tempelridderen «Arn».  Han har arbeidet og arbeider internasjonalt med film og TV, inkludert i Marokko, Canada, Russland, Skottland. Han har medvirket blant annet i «Elden» på Røros. Han har turnert med Riksteatern i Sverige, spilt på Stockholms Stadsteater og ulike private teatre.  Joakim har i over 8 år undervist og gjort workshops rundt om i Sverige i film og teaterskuespill, og er en av grunnleggerne av «Actors Studio» i Stokholm, hvor han underviser i skuespill.  Joakim arbeider også aktivt på Mäster Olofs- gården i Gamla stan, og har der ansvaret for Ateljén «Dörren». «Dörren», som i år ble tildelt Mandela prisen for sitt arbeide med integrasjon og arbeide med sårbare ungdommer. Joakim er også aktuell i Maria Wern og Megafilms prosjekt «Viking».
Eir Inderhaug er en av Norges største operastjerner. Nå kommer sopranen til Malm i rollen som Eleonore Stenersen, Kates mor. Eir har sunget på flere store operascener i Europa. For trøndere er hun kjent fra Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, der hun i flere sesonger spilte rollen som Gudrun.
Britt Langlie fra Trondheim gjør comeback i rollen som den eldre Kate. Britt har lang fartstid som skuespiller og musikalartist og ble kjent for hele Norge i sin rolle som Josefine i  filmatiseringen av «Bør Børson jr.» Hun gjorde stor suksess som Edith Piaf i 1980. Hun har vært tilknyttet Det Norske Teatret i en årrekke. Hun var å se på NRK i krimserien «Monster».

Evy Kasseth Røsten fra Malm er den som i sin tid tok initiativet til å skape kjempesuksessen «Eplene i Messehagen». Hun har hatt ledende roller ved Trøndelag Teater og tidligere Nord-Trøndelag Teater og har spilt i flere norske spillefilmer, blant annet hadde hun en av hovedrollene i suksessen «Hawaii. Oslo». Våren 2018 turnerte hun i Trøndelag med monologforestillingen «Farfarfortellinger» som fikk svært gode kritikker. Evy har også deltatt i flere spel rundt om i Norge, blant dem «Elden» på Røros. I sommer spilte hun hovedrollen i spelet «Oda fra havet» på Mausundvær. Hun gjør nå comeback i rollen som Mildrid, Antons mor.
Vetle Røsten Granås har spilt teater og sunget siden han var liten gutt. Da han var ti år spilte han «Edna» i musikalen Hairspray, han har spilt «Myggen» i «Norge-Brasil» på Det Norske Teatret og har deltatt i flere produksjoner for teaterlaget i Verdal. Dette er tredje gang Vetle er med i «Eplene i Messehagen» og endelig har drømmen hans om å spille hovedrollen som unge Anton gått i oppfyllelse.