Aktører

I år settes ”Eplene i Messehagen” opp for femte gang med flere nye aktører og ny koreograf. Forestillingen spilles foran gruvetårnet i Malm og premiere er 8. september. I tillegg er til over 60 barn og unge, to kor, stort orkester og flere amatørskuespillere er disse med i årets produksjon:

 

bildeRegi er det Paul-Ottar Haga som har. Paul-Ottar har lang fartstid med utendørsspel, oppvokst på Stiklestad som han er. Få i Norge har vel mer erfaring med denne teaterformen, både som skuespiller og regissør. Haga har vært fast ansatt på Det Norske Teatret siden 1990, og i fjor ble han nominert til «Heddaprisen» for beste mannlige hovedrolle i rollen som Edgar i «Dødsdansen» av August Strindberg. For mange barn vil han være kjent som«Blåfar» i julekalenderen «Jul i Blåfjell».

 

På scenen kan du se følgende skuespillere:

Joakim Nätterquist

Joakim Nätterquist spiller Walter Jönsson, Antons far og gruvearbeider. Nätterquist er 42 år og er en kjent skuespiller i hjemlandet Sverige. For nordmenn er han best kjent som tittelrolleinnehaveren i trilogien om tempelridderen Arn. Han har også spilt i flere andre filmer og TV-serier og på store teaterscener.

 

 

Mari Haugen Smistad

Mari Haugen Smistad spiller Kate Stenersen, overklassejenta. Mari er 29 år og utdannet skuespiller og sanger fra Teaterhøgskolan i Gøteborg. Siden 2008 har hun hatt store roller på scener både i Stockholm, Oslo og Trondheim i forestilinger som ”We Will Rock You”, ”Spring Awakening”, ”Tolvskillingsoperaen”, ”Hair” og ”Rock of Ages”.  Mari er halvt Malmbygg og hennes morfar jobbet i gruva fra 1940 til 1981. Les mer om Mari HER.

 

MartinMartin Aune

Martin kommer fra Malm, og spiller hovedrollen som unge Anton Jönsson, arbeidergutten som drømmer om å bli sanger. Martin er 19 år og har vært med i flere tidligere oppsetninger av ”Eplene i Messehagen”. Først som  som statist og i 2014 spilte han hovedrollen som Anton for første gang.

 

Britt Langlie

Britt Langlie spiller gamle Kate. Langlie er fra Trondheim. Hun er skuespiller og sanger og mange husker henne som Josefine i teateroppsetningen og filmatiseringen av Bør Børson Jr. i 1974. Langlie spilte også hovedrollen som Edith Piaf i «Piaf» på Det Norske Teatret i 1980, en rolle som anses som hennes store gjennombrudd og som hun fikk Teaterkritikerprisen for. Hun har vært med i en rekke store musikaler og teaterstykker og også spilt i flere filmer. Dette er første gang hun er med i «Eplene i Messehagen».

 

 

Ståle Bjørnhaug foto Fin Serck-Hanssen

Ståle Bjørnhaug

Ståle Bjørnhaug spiller gamle Anton. Bjørnhaug er skuespiller og sanger og debuterte på Nationaltheatret i 1963. Han har også jobbet ved Den Nationale Scene i Bergen, Det Norske Teatret, Den Norske Opera og Trøndelag Teater. Verdalingen har også hatt flere filmroller og fikk Gammleng-prisen i klassen skuespiller i 2013. Bjørnhaug spilte rollen som gamle Anton for første gang i 2014.

 

 

Evy Kasseth Røsten Evy

Evy Kasseth Røsten spiller Antons mor, Mildrid. Evy har jobbet som freelance skuespiller i 16 år. Hun er opprinnelig fra Malm og er veldig opptatt av sin historie, noe som gjorde at hun tok initiativ til «Eplene i Messehagen” for mange år siden. Hun startet på Trøndelag Teater i oppsetningen ”Peer Gynt”, og har siden medvirket i flere forestillinger der. Hun har blant annet gjort teaterroller som ”Kristin Lavransdatter”,”Juvikfolke»,»Pippi Langstrømpe”, Rødnissejenta i ”Jul i Blåfjell” og Silje i ”Isfolket”. Innenfor tv og film har hun medvirket i blant annet ”Seks som oss”, ”Helt Perfekt”, ”Hawaii.Oslo”, ”Sammen”, ”Død Snø”, nyinnspillingen av ”Reisen til Julestjernen”, ”Dauinger”, ”Nattskiftet” og ”Hjerterått”.
Les mer om Evy her: http://pullman.as/portfolio/evy-kasseth-rosten/

 

ingebjorg

Ingebjørg Kosmo

Ingebjørg Kosmo spiller Kate Stenersens mor. Operasangeren har jobbet ved Den Norske Opera siden 1997 der hun har hatt flere bærende roller. Kosmo har også gitt ut barneplater.

 

 

Den lokale amatørskuespilleren Per Anders Folladal spiller Kates far, herr Stenersen. I tillegg til alle disse deltar flere lokale aktører i større og mindre roller på scenen.