Ingen Epler uten dugnad

MALM: Selv om disse karene ikke blir å se på scenen under musikkteateret «Eplene i Messehagen» hadde det vært svært vanskelig å få til en forestilling uten dem.

Magnar Svendsen, Terje Hjelmsø, Even Øksnes, Kjell Larsen og Knut Wannebo er i gang igjen ved gruvetårnet i Malm. Siden den aller første oppsettinga av «Eplene i Messehagen» i 2008 har disse fem karene vært sentrale dugnadsarbeidere. Med under en måned til premiere driver de og finpusser på tribuner og scenen. Tribuneanlegget, der publikum kan sitte under tak, var de selv med på å bygge i 2014. Da ble det lagt ned totalt 2812 dugnadstimer og 32 frivillige var med.

 

– Vi hadde ikke gjort dette om det ikke var artig, sier Even Øksnes.

 

Karene ler godt. Det er god stemning og det bør det være for de skal jobbe sammen i mange timer og dager for å få alt klart til premieren den 6. september. Og det er ikke bare godt voksne mannfolk som jobber her. Terje og Knut har med seg barnebarna Emma Marie på tolv og Oddvar på fjorten på dugnad og også de får ta i ett tak.

 

– De dagene jeg ikke kan komme om ettermiddagen tar jeg noen timer på formiddagen, forteller Terje Hjelmsø.

Tar i et tak

Det er lagt ned svært mange dugnadstimer i løpet av ti år «Eplene i Messehagen» i Malm.

 

– Det er helt umulig å telle alle timene som er brukt siden 2008, sier Kjell Larsen.

 

Og det kan virke som dugnadsarbeidet er en fin opplevelse i og med at svært mange frivillige stiller opp hvert år. I tillegg til selve sceneområdet og bygging og fiksing bidrar frivillige på mange plan for å gjøre «Eplene i Messehagen» mulig. De bistår med alt fra kostyme og hårstyling til mat til de mange aktørene under prøvene. Under forestillinga er det mange lokale aktører på scenen og ikke minst svært mange frivillige som hjelper til med sceneproduksjonen.