Tempelridderen Arn blir Walter Jönsson

FOTO: Filmweb.

FOTO: Filmweb.

Joakim Nätterquist, for mange kjent som tempelridderen Arn i filmatiseringen av Jan Guillous trilogi, blir å se på scenen ved gruvetårnet i Malm i september. 41-åringen fra Uppsala skal spille gruvearbeideren Walter Jönsson, Antons far.

Den svenske skuespilleren har, foruten Arn-trilogien, spilt i flere svenske filmer og TV-serier. Han har også hatt flere store roller på store teaterscener som Stockholms Stadsteater. Og som et lite funfact kan vi ta med at han i 2007 ble kåret til Sveriges mest sexy mann av det svenske damebladet Plaza.

FAMILIEN JÖNSSON: Martin Aune som spiller Anton, Evy Kasseth Røsten som spiller hans mor Mildrid og Joakim Nätterquist som spiller Walter Jönsson.

FAMILIEN JÖNSSON: Martin Aune som spiller Anton, Evy Kasseth Røsten som spiller hans mor Mildrid og Joakim Nätterquist som spiller Walter Jönsson.

Nå kommer han altså til Malm. Og det gleder han seg til. Nätterquist takket ja til rollen som Walter Jönsson, den svenske gruvearbeideren som jobber i gruva i Malm, etter å ha sett åpningsscenene fra forestillingen i 2014 på video og ha lest manuset til Rasmus Rohde.

– Dette er et veldig bra stykke i et fantastisk miljø og sammenheng, sier Nätterquist.

Og svensken ser også noen likheter mellom Walter Jönsson og tempelridderen Arn.

– Begge har troen på forandring og tør å gå i mot gruppen i kampen for en sak, sier Nätterquist.

LES MER OM ALLE AKTØRENE I ÅRETS OPPSETNING HER.