Danser med gruveslusker

Tornell og Svendsen i Messehagen. FOTO: LOKALAVISA VERRAN NAMDALSEID.

Tornell og Svendsen i Messehagen. FOTO: LOKALAVISA VERRAN NAMDALSEID.

Hvordan får du en gruveslusk til å danse som han aldri har gjort før? Svar: Sender  «Skal vi danse»-dommer Christer Tornell til Malm.

 For første gang er ikke Tornell en del av dommerpanelet i «Skal vi danse» på TV2. Han står nemlig i det gamle gruveområdet i Malm og fekter med armer og bein.

– En-två-tre-fyra, roper Tornell til gjengen som står på scenen.

Tramping og latter. Et par feilsteg. Og så prøver de igjen.

– Ni är jätteduktiga, roper den svenske koreografen.

 Imponert over nivået

Tornell og kompanjong Nina-Lill Svendsen har tatt på seg oppgaven og lære de rundt 120 aktørene under «Eplene i Messehagen» å danse. Eller å danse slik de to vil. De fleste av aktørene har danset før, men det å skulle trippe rundt samstemt er, bokstavlig talt, en annen dans.

– Dette er gøy. Alle er kjempeflinke. Vi hadde sett for oss at vi måtte ta det veldig gradvis og bare lære bort et par trinn i uka. Men da tok vi feil, her er det bare å hale og dra, sier Tornell.

– De er så entusiastiske, både utøverne og alle i apparatet rundt. Alle er så til stede i det de gjør og tar koreografien utrolig raskt.

Blir gjenkjent på Prixen

Det var regissør Paul-Ottar Haga som fikk med seg Tornell på laget.

– Jeg kjenner Haga godt fra Det Norske Teatret og synes han er en formidabel kunstner. I tillegg er jeg glad i utespill og tente på historien i «Eplene i Messehagen».  Så det var ikke vanskelig å si ja til dette, forteller Tornell.

Under øvelsene i gruveområdet er svensken en av den store gjengen. Men den profilerte «Skal vi danse»-dommeren blir gjenkjent på nærbutikken.

– Det er flere som har kommet bort og snakket med meg og bedt om å få ta et bilde sammen med meg, både på Prix og på puben. Så jeg er nok avbildet på noen Facebook-sider, ler koreografen, som synes det er bare moro.