Kunst i gruva

Årets kunstner under «Eplene i Messehagen» er Inger Marie Lillesand fra Inderøy.

Lillesand er kunstkurator og har utdanning fra Høgskolen i Telemark, Verdal videregående skole og NTNU, og jobber ved Nils Aas Kunstnerverksted på Inderøy. Kunsten hennes er innkjøpt av NTNU, Aker Verdal, Inderøy kommune og Trondheim kommune.

Lillesands kunst tar utgangspunkt i foto, både hennes egne og andres, og i Malm vil hun stille ut grafikk, både maleri, tresnitt og fotopolymer. Utstillingen blir inne i gamle ganger som tilhørte gruva, noe kunstneren selv synes er veldig spennende:

– De fleste motivene mine er hovedsaklig gamle, slitte ting, så da passer utstillingslokalene godt, sier Lillesand. Hun gleder seg også veldig til å delta med sin kunst i en setting der teater, bilder og historie møtes.

Utstillinga kan du som publikum se på vei til amfiet og forestillinga. Sett av litt tid før forestillinga, for dette må du få med deg!