Årets koreografer

Tornell og Svendsen i Messehagen. FOTO: LOKALAVISA VERRAN NAMDALSEID.

Tornell og Svendsen i Messehagen. FOTO: LOKALAVISA VERRAN NAMDALSEID.

Årets koreografer er Christer Tornell og Nina Lill Svendsen. Sammen har de laget en spenstig og utfordrende koreografi til de rundt 120 aktørene på scenen.

Tornell og Svendsen er begge dansere og møttes for første gang under prøvene til åpnings- og avslutningsseremoniene under OL på Lillehammer i 1994. Siden har de danset og samarbeidet. Ifølge Svendsen har de to norske koreografene Kjersti Alveberg og Sølvi Edvardsen betydd mye for deres samarbeid.

Koreografduoen Nina Lill og Christer begynte å koreografere sammen for alvor i musikalen «Isdronningen» i Bærum kulturhus 2012. I mars i år hadde de både regi og koreografi på BærMuDa-ensemblet sitt musikalprosjekt, «Heksene fra Eastwick», på Sandvika Teater utenfor Oslo. De er også produksjonsleder og koreografer for ODE Ung, som lager forestillinger for barn og unge. I løpet av dette skoleåret skal de på en tolv uker lang turne i fem fylker med produksjonen «Rommet i klassen». I tillegg har duoen hatt koreografi på flere produksjoner ved Statens Teaterhøgskole.

Nå er de altså i Malm og lærer gruveslusker og funksjonærer, husmødre og sekretærer å danse.